Professionelt og lovpligtigt elevator-eftersyn

Bruun Inspektion udfører konstruktionsgennemgang samt inspektion af alle typer elevatorer, lifte, platforme, byggelifte, brandmandselevatorer og rulletrapper. Vi er derfor de helt rigtige at kontakte, hvis der for eksempel skal udføres et lovpligtigt elevator-eftersyn. Vi hjælper kunder i hele Danmark.

Dine kunder og medarbejdere forventer, at de uden bekymring kan gå ind i en elevator eller stå på en rulletrappe – og sådan skal det også være. Som ejer er du ansvarlig for, at den til enhver tid kan anvendes på en sikkerheds- og sundhedsmæssig forsvarlig måde – og at den opfylder alle relevante bestemmelser. Efter et lovpligtigt elevator-eftersyn foretaget af os, ved du, at din elevator eller rulletrappe er sikker.

Vi udfører eftersyn på blandt andet:

 • Tovbårne elevatorer
 • Hydrauliske elevatorer
 • Tovhydrauliske elevatorer
 • Byggehejs
 • Brandmandselevatorer
 • Energimålinger

Under et lovpligtigt elevator-eftersyn gennemgår vi blandt andet el-styring, mekanisk udstyr og fangprøve.

Hvor tit skal der udføres inspektion?

Der skal udføres eftersyn/inspektion alt efter type og årgang – men cirka hvert 3. år skal der laves lovpligtigt elevator-eftersyn. Det handler i høj grad om, at elevatoren eller rulletrappen er i konstant drift.

Vores medarbejdere har mange års erfaring med at udføre lovpligtige inspektioner af elevatorer, rulletrapper samt konstruktion, installation, modernisering og vedligehold. Vi attesterer herefter, at vi har gennemført den lovpligtige inspektion, og at elevatoren eller rulletrappen lever op til alle gældende regler.

Konstruktionsgennemgang og vedligeholdelse af elevator

Vi udfører også sikkerhedstjek på sikkerhedskomponenter, herunder ende-stop, dørkontakter, nødstop og opmåling af sikkerhedsafstande.

Professionel inspektion funderet på specialviden

Med mangeårig erfaring og ekspertise i ryggen er Bruun Inspektion A/S en værdiskabende samarbejdspartner, når det handler om at navigere i elevatorbranchens komplekse krav og regler.

Bruun Inspektion har på kort tid etableret sig som et af de førende inspektionsorganer i Danmark grundet en rutineret medarbejderstab bestående af nogle af branchens mest erfarne specialister. Det gælder ikke mindst på elevatorområdet, hvor firmaet udfører konstruktionsgennemgang og inspektion af alle typer elevatorer, lifte, platforme, byggelifte, brandmandselevatorer og rulletrapper.

Et spørgsmål om sikkerhed

Det er alfa og omega at have en erfaren samarbejdspartner, når man beskæftiger sig med elevatorområdet, hvor kravene til sikkerhed er høje og ofte vanskelige for folk at gennemskue.

”Vi kan mærke på vores kunder, at de har behov for nogen, der har et indgående kendskab til reglerne. Inden for eksisterende elevatorer alene er der i omegnen af 290 paragraffer, som man skal forholde sig til, og de efterlader en del rum til fortolkning,” udtaler Jens Bruun, teknisk direktør hos Bruun Inspektion A/S.

”Som nogle garvede rotter i faget kan vi hjælpe med disse fortolkninger, så kunden i sidste ende står tilbage med en sikker elevator, hvor man ikke kan komme galt afsted. For det er essensen af det hele: At elevatoren skal være sikker for både brugere og elevatormontører,” fortsætter han.

Bruun Inspektion er desuden akkrediteret til enhedsverifikation af nye elevatorer samt ved ombygning. Her gennemgår vi:

 • Konstruktion
 • Dokumentation
 • El-styring
 • Mekanisk udstyr
 • Sikkerhedsudstyr

Ved en afprøvning af elevatoren udfører vi blandt andet belastningsprøve og afprøvning af alle sikkerhedsindretninger samt udsteder rapport og attest på elevatoren.

Er du interesseret i et lovpligtigt elevator-eftersyn?

Vil du gerne høre mere om, hvordan vi udfører et lovpligtigt elevator-efter eller inspektion af rulletrapper? Så skal du ikke tøve med at kontakte os. Ring i dag på telefon 88 27 27 27 eller send en e-mail til info@bruun-inspektion.dk.

Undervisning og videndeling

De mange regler på elevatorområdet bliver løbende tilpasset og skærpet. Arbejdstilsynet har skarpt fokus på, at skakte sikres og alle farlige maskindele afskærmes, og det er ejerens ansvar, at elevatoren til enhver tid kan anvendes på en sikkerheds- og sundhedsmæssig forsvarlig måde – og at den opfylder alle relevante bestemmelser.

”Vi har fuld forståelse for, at elevatorejere kan have svært ved at navigere i bekendtgørelser og differentiere mellem nye og gamle standarder. Det er derfor vigtigt at have en samarbejdspartner, der er i stand til at fortolke og formidle reglerne, og vi tilbyder blandt andet temadage, hvor vi inviterer ejere og elevatorfirmaer ind til en gennemgang af, hvad der er kommet af ændringer og hvorfor,” fortæller Jens Bruun.

”Generelt lægger vi stor vægt på videndeling, og vi sender også nyhedsbreve ud, hvor vi kommer med forslag og idéer til, hvordan man kan håndtere nye regler på området,” slutter han.

OM BRUUN INSPEKTION A/S:

ª Bruun Inspektion har adresse i Nørre Nebel og beskæftiger 36 dedikerede medarbejdere. De er specialister indenfor certificering, elevatorer. Kedler, beholdere, køleanlæg, d.v.s. alt indenfor trykbærende anlæg.

ª To af firmaets ledende medarbejdere, Jens Bruun og Henrik Flindt, er velkendte navne i elevatorbranchen, hvor de tilsammen har mere end 50 års erfaring.   

Bruun Inspektion er akkrediteret hos DANAK og godkendt ved EU som notified body 2870

Vi vil kontinuerligt arbejde for at forbedre og forhindre forurening fra vores egen forretning og de tjenester, vi leverer. De tjenester, vi leverer til vores kunder, bestræbes på at have de egenskaber, der giver kunderne en miljøvenlig livscyklus fra produktion, anvendelse og videre til bortskaffelse.

Kvalitetspolitikken for virksomheden er:

 • At virksomheden er kendt for at være kvalificeret serviceleverandør af inspektion-/certificerings-/prøvningsarbejde, og at stræbe efter at være en af de bedste inspektions-/certificerings- og prøvningsorganer i Danmark.
 • At operere under ikke-diskriminerende politikker og procedurer. – Alle bliver certificeret og inspiceret under lige vilkår. Dette gælder også administrationen heraf.

Alle medarbejdere er vores vigtigste ressource. Ved at sikre medarbejdernes sundhed og velvære gennem nul-tolerance for skader og ved at fokusere på forbedringer af arbejdsmiljøet, vil virksomhedens produktivitet, kvalitet, konkurrencefordel og rentabilitet øges.

Bruun Inspektion A/S

Bruun Inspektion A/S 

​​Vadgårdsvej 25, 6830 Nr. Nebel

Klik her for rutevejledning

CVR: 41074442

Telefon: 88 27 27 27

E-mail: Info@Bruun-inspektion.dk